Over mij

Nina Kok

Ik ben Nina. De mama van Jilze (3) en Pepijn (1) en het lief van Tomas. Sinds begin 2018 mag ik mezelf ondernemer noemen. Het begon allemaal in mijn eigen kleine keukentje met een paar bakvormen en een eettafel die ook dienst deed als aanrecht. Het eerste jaar was het vooral improviseren met ijskasten, een kleine oven en (te weinig) opbergruimte. Wat het een extra uitdaging maakte was de draagzak die soms rond mijn buik hing en het kleine meisje dat soms naast me lag, kroop of stond.

Ondertussen bouwden we in ons huis, waar ooit een garage zat, een nieuwe keuken. Van de riolering, tot een nieuwe vloer, de elektriciteit, het bezetten tot en met uiteindelijke inrichting, het was een hele klus om geklaard te krijgen. Begin 2019 kregen we dan onze kleine keuken terug en nam ik mijn intrek in een veel grotere professionele keuken. O, dat was zalig. Zoveel ruimte!

Voor mij is bakken altijd al een passie geweest. Maar na de middelbare school koos ik toch voor een andere richting: sociaal cultureel werk en agogische wetenschappen. Ik ging aan de slag als vormingsmedewerker. Ondertussen bleef ik experimenteren in de keuken.

Het was pas toen Hendriekje, één van mijn beste vriendinnen, in 2016 trouwde en ik voor het dessertenbuffet zorgde dat die passie plots een hele tastbare vorm kreeg. Het zaadje dat toen geplant werd heeft ervoor gezorgd dat de ambitie en de goesting groter werd. De droom werd realistischer en onder het motto ‘je kan alleen spijt hebben van de dingen die je niet deed’ sprong ik. Hoofd eerst, de diepte in. Soms met knikkende knieen en onzekerheid. En wat was ik op die momenten dankbaar dat mijn lief er was om te luisteren naar deze angsten en ze samen om te buigen naar uitdagingen en opportuniteiten. Mijn ambitie bleek na dat eerste tropenjaar groter dan mijn angst. Ik werd dus een echte ondernemer. Een titel die ik met trots draag. Makkelijk is het zeker niet altijd, maar niemand had me gezegd dat het makkelijk ging zijn.

Ik bak ongelooflijk graag. Mijn hart stuitert nog steeds als ik taarten voor jullie mag bakken en nadien de liefste berichtjes ontvang. Dankjewel daarvoor!